İlk süreçte Konya medyasına, oyuncunun transferinde “Arif Boşluk gibi zorunlu satın alma opsiyonu” bulunduğu ifade edilirken, daha sonra gelen bilgiler farklı iddiaları beraberinde getirdi.
Son olarak Konyaspor cephesinden bir yöneticinin, “Biz istersek opsiyon devreye girer” şeklinde ifadeler kullandığı öne sürüldü.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise daha önce yaptığı açıklamada, opsiyonun zorunlu olduğunu ve Olaigbe’nin Konyaspor’da devam edeceğini belirtmişti.
Taraflardan gelen farklı açıklamalar nedeniyle oyuncunun sözleşme süreciyle ilgili net konuşmak zorlaşırken, mevcut tabloya bakıldığında opsiyon devreye girse bile Olaigbe’nin Konyaspor’da kalmasının düşük ihtimal olduğu değerlendiriliyor.






