Ailelerin çay kenarındaki umutlu bekleyişi sürerken, çalışmalara 142 personel destek veriyor. Tokat’ın Erbaa ilçesinde Kelkit Çayı’na düşerek kaybolan 2 genci arama çalışmaları aralıksız sürüyor.
Olay, önceki gün saat 16.00 sıralarında ilçe merkezindeki Kelkit Çayı kenarında meydana geldi. Amca çocukları Atakan K., Furkan K., Oğuz K. ve İlker P., 60 AGH 454 plakalı üç tekerlekli elektrikli triportör ile çay kenarındaki sette gezdikleri sırada suya düştü.
Atakan K. ve Furkan K. kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmayı başarırken, Oğuz K. ile İlker P. yükselen su seviyesi ve kuvvetli akıntı nedeniyle gözden kayboldu.
Arama çalışmaları ikinci gününde
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti.
AFAD ekipleri Kelkit Çayı üzerinde botlarla arama yaparken, su yüzeyi ve kıyı şeridi metre metre taranıyor. Jandarma ekipleri de köprüler ve kritik noktalarda incelemelerini sürdürüyor.
Bölgede kurulan koordinasyon merkezinden çalışmalar anlık olarak takip ediliyor.
Ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor
Çay kenarında toplanan aile bireyleri ve yakınları, gelecek iyi haberi bekliyor. Arama çalışmalarını yakından takip eden ailelerin zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara Çorum, Amasya, Samsun ve Yozgat’tan gelen ekiplerin yanı sıra Ankara’dan sevk edilen Jandarma Komando Arama Kurtarma timleri de destek veriyor.
142 personel görev yapıyor
Havadan dron, karadan ekipler ve sudan botlarla sürdürülen arama çalışmalarında 142 personel, 26 araç, 5 dron ve 4 bot görev alıyor.
Ekiplerin, kayıp 2 gence ulaşmak için Kelkit Çayı boyunca belirlenen noktalarda arama faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdüğü öğrenildi.





