Trabzon’da Ortahisar ve Kayyum konusu tartışması kapanmıyor… Bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde konuyu gündeme taşıyan ise AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Altıntepe oldu. 

Mecliste gündem dışı söz alan Altıntepe, “Kayyum hangi şartlarda atanır, açıktır. Biri belediye meclisinin içinden seçilir o da yolsuzluğun ihaleye, yönetememe gibi durumlarda belediye meclisinden seçilir. Diğer konu da kayyum dışardan, valilerden kaymakamlardan atanır. Onun da suçu bellidir. 

Bizim Trabzon’un kumaşına bu ikisi de uymaz. Trabzon gibi aziz şehirde bırakın teröristi, teröristin ’T’ si bile olmaz. Trabzon kadim şehirlerden biridir. Ben Trabzonlu olmaktan gurur duyarım. 

Havalimanı meselesine geri dönersek. Ortahisar’a kayyum atamasını bırakın da kayyum atanan belediyelerin sohbeti bile yapılmadı. 

Hem CHP’li hem de AK Partili seçmenleri üzdünüz. Çıkın kamuoyundan özür dileyin, ya da o Vicdanlı AK Partiliyi açıklayın. Ya iddianızı doğrulayın, ispat edin. Ya da bu iddianızı düzeltin” dedi. 

Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Ortada hakikat var. Bende net somut bilgiler var. Madem ki böyle düşünceniz var. Havalimanı orada, kamera kayıtları var.  Kamera kayıtlarını lütfen çıkarın herkes ne konuşulduğuna şahit olsun. Ayrıntısına kadar kimin hangi cümleyi kurduğuna kadar biliyoruz. 
Konuşan şahıslar bunu 2 - 3 zeminde konuştular. Sizin yanınızda konuşulmamış olabilir. Siz şahit olmamış olabilirsiniz. Konuşulan cümleler, kimin konuştuğu, saat kaçta konuştuğu hepsi bilgisi var. Bunu konuşan arkadaşlar daha önce. 2 - 3 zeminde konuştular. Sonrasında şaka yaptık, aramızda basit konuşmaydı bunu niye dillendiriyorsunuz diye konuşma yaptılar. 

Burası trabzon. Trabzon’un böyle bir konuyla anılıyor olması hepimiz adına üzüntü verici. Biz durduk yere bir hikaye üretip bunu toplumla paylaşmadık. Bu konu ciddi ve vahim meseledir. Trabzon gibi kadim, vatan sever kentin bu tür meselelerle anılması üzüntü verici. Kim olduklarını sayın bakan ben net olarak söyledim" dedi. 

Başkan Genç ise, “Değerli başkanım bu şehir terörle, kayyumun k’si ile bağdaştırılamayacak kadar milliyetçi, vatansever şehir. Hukukta genel kaide var. Müddeyi iddiasını ispatla mükelleftir. Biz size davet ediyor. Parti olarak gereğini yapalım. Siz Trabzonluların tamamını töhmet altında bırakıyorsunuz” dedi.