Birliği oluşturan kooperatifler şunlardır: Amasya Misket Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi, Giresun Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Gümüşhane Gümüşeller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ordu Çamaş Hanımeli Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Ardeşen Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Pazar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Trabzon İpekyolu Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi.

Bu kooperatifler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (DOKAP, DOKA, OKA), Ticaret Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerin destekleriyle kendi illerinde üretim tesisleri kurarak, kadın istihdamını sürdürülebilir hale getirmek için önemli adımlar attılar. Ancak, kooperatifçilik alanında bilgi ve deneyim eksikliği nedeniyle birçok kooperatif bu desteklerden faydalanamıyor.

Bu sorunu aşmak için kurulan Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği, gönüllü mentörlük desteği sağlama kararı aldı. Birlik kapsamında, kooperatiflerin proje yazma, sosyal medya yönetimi, kooperatifçilik eğitimi, finansal okuryazarlık, kamu destekleri, projelerin sürdürülebilirlik stratejileri, liderlik, e-ticaret ve girişimcilik gibi konularda kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma planları gönüllülük esasına dayalı olarak düzenlenecek.

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ