Rapora göre önceki dönemde 432 milyon lira olan telafi edilmesi gereken öz kaynak kaybı, bu dönem 136 milyon fazla verilmesiyle 296 milyon liraya düştü. 2026-27 mali dönemi için 150 milyon liralık gelir fazlası öngörüldüğü ifade edilerek bilançodaki telafi edilmesi gereken zararın 146 milyon liraya düşeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Teşekkür konuşması için yeniden kürsüye gelen TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Süper Lig kulüplerinden katılımın az olmasını eleştirerek "Karşımda oturanlar; birinci, ikinci, üçüncü lig kulüp başkanları... Onlar da başkan. Benim gözümde Süper Lig'in en tepesindeki başkan ile ilk sefer amatörden profesyonelliğe çıkan başkan arasında hiçbir fark yok. Hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Olanların yüreği yeter." dedi.

Hacıosmanoğlu, "Kimsenin arkasından söz söylemiyorum. Herkesin yüzünün karşısında söylediklerimi de burada söylüyorum. Ben dört büyük kulüp başkanına federasyonda üç saat toplantı yaptığımız zaman da söyledim. Bana bir adım iyi gelene on adım koşarım ama onun aksini yapana da aynı muameleyi yaparım. 'Büyük takımlarla iyi geçineyim de burada 3-5 ay daha durayım' derdine düştükleri için Türk futbolunun bu ana sorunları çözülmedi. Benim öyle bir derdim yok." ifadelerini kullandı.

Toplantı için ABD'den geldiğini, sabah yeniden seyahat edeceğini aktaran Hacıosmanoğlu, "Destekleriniz ve milli takımla ilgili temennileriniz için teşekkür ediyorum. FIFA toplantılarında en az 30'un üzerinde ülke başkanı, 'Sadece 80 milyon olarak düşünmeyin, biz Türkiye'nin başarısını kendi başarımız gibi takip edip sevineceğiz millet olarak' dedi. Cenab-ı Allah hem aziz milletimize hem de tüm İslam alemine yakışan o kupayı alıp gelmeyi nasip etsin." diyerek sözlerini tamamladı.