Görüşmede, öğrenciler ile yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, KTÜ’nün Filistin davasına yönelik hassasiyetini vurgulayarak “Filistin halkının yaşadığı acıları derinden hissediyoruz. Üniversite olarak her platformda Filistin davasını önemsediğimizi ifade ediyor; İsrail’in, Gazze’de uyguladığı soykırımı bir kez daha en güçlü şekilde telin ediyoruz.” dedi.
Öğrencilerden Rektör Çuvalcı’ya Teşekkür
Ziyarette söz alan Filistinli öğrenciler ise KTÜ’nün, Filistin ve Gazze konusundaki duyarlılığının, kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirterek KTÜ'de, kendilerini evlerinde gibi ve güvende hissettiklerini ifade etti. Öğrenciler hem akademik hem de sosyal açıdan gördükleri destek için Rektör Prof. Dr. Çuvalcı’ya teşekkür etti.
Ziyaret, 8 Aralık 2025 tarihinde, KTÜ Fen Fakültesi önünde gerçekleştirilmesi planlanan “Gazze’ye Yardım Kermesi” ile ilgili bilgilendirme yapılması, görüş alışverişinde bulunulması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.





