Trabzonspor'dan Belçika'nın köklü kulüplerinden Anderlecht'e bonservisiyle transfer olan Danylo Sikan, yeni takımında istediği çıkışı yakalayamadı. 24 yaşındaki Ukraynalı forvet, Belçika ekibine imza attıktan sonra ilk üç resmi maçta ilk 11'de görev yaptı ve sahada ortalama 66 dakika süre aldı.
Ancak bu karşılaşmalarda gol veya asist katkısı sağlayamayan Sikan, beklentilerin uzağında kalınca teknik heyet tarafından yedek kulübesine çekildi.
FORMA ŞANSI GİDEREK AZALDI…
Sikan'ın performansındaki düşüş, sonradan oyuna girdiği maçlardaki sürelerine de yansıdı. Genç forvet, La Louviere maçında yalnızca 7 dakika sahada kalabilirken, Zulte Waregem karşılaşmasında hiç forma şansı bulamadı. OH Leuven maçında ise sonradan oyuna dahil olan Sikan, 16 dakika süre aldı ancak beklenen katkıyı veremedi. Son olarak Club Brugge ile oynanan kritik mücadelede ise Sikan, kadroya dahi alınmadı.
KADRO DIŞI İDDİALARI VE SAKATLIK…
Sikan'ın Club Brugge maçında kadroda yer almaması, Belçika basınında geniş yankı uyandırdı. Bazı basın mensupları, Ukraynalı futbolcunun kadro dışı bırakıldığı yorumunu yaptı. Ancak Ukrayna basınında yer alan haberlere göre ise Sikan'ın hafta içinde bir sakatlık geçirdiği ve tedavisinin devam ettiği belirtildi. Haberlerde, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından oyuncunun yeniden kadroya dahil olacağı kaydedildi.
UYUM SÜRECİ DEVAM EDİYOR…
Yeni takımına uyum sağlama süreci devam eden Sikan'ın, kısa sürede bu süreci atlatıp takımına katkı vermesi bekleniyor. Anderlecht teknik heyetinin, Ukraynalı forvetin performansını yakından takip ettiği ve adaptasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Sikan'dan daha fazla verim almayı hedeflediği öğrenildi. (61saat)





