Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Trabzonlu eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, uzun bir sürenin ardından kamuoyunun karşısına bir seminer sunumu ile çıktı. Albayrak, kurucusu olduğu NUN Eğitim ve Kültür Vakfı’na bağlı düşünce kuruluşu Enstitü Sosyal bünyesinde düzenlenen “Politika Seminerleri Serisi” kapsamında bir seminer verdi. .
7 Nisan 2025 tarihinde gerçekleşen seminerde, "Burası Neden Çok Önemli?" başlıklı sunumuyla katılımcılara seslenen Albayrak, Türkiye’nin enerji stratejileri ve küresel güç dengeleri içindeki konumuna dair çarpıcı analizler paylaştı.
Etkinlik sonrası Enstitü Sosyal’in resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, seminerin odağında Türkiye’nin enerji politikaları, jeopolitik konumu ve enerji bağımsızlığına yönelik yatırımların olduğu belirtildi.
Eski Bakan Albayrak’ın sunumu enstitünün sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaşıldı:
““Enstitü Sosyal Politika Seminerleri Serisi başladı. ‘Burası Neden Çok Önemli?’ başlıklı seminerde, küresel güç dengelerinin yeniden şekillendiği bu dönemde Türkiye’nin enerji alanındaki stratejik pozisyonu ele alındı. Dr. Berat Albayrak’ın sunumuyla gerçekleşen programda, enerji politikalarının bölgesel ve küresel etkileri, Türkiye’nin enerji jeopolitiği ve enerji bağımsızlığını tesis etmeye yönelik stratejik yatırımlar ve yapısal hamleler değerlendirildi. Seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi