Trabzon’da diş hekimleri iş bırakma eylemine gitti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da yapılan iş bırakma eylemi dolayasıyla 6 sendika ortak bir basın açıklaması yaptı. 

Hekimsen,Hekim Birligi, Tabipsen, Ses , Genel Sağlık İş, Genç Sağlık Sen Sendikaları ile Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemi dolayasıyla bugün Trabzon Diş Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasını, Hekimsen Trabzon Şubesi Baskan Yardimcisi Dt.Fatih Akkaya okudu. 

Akkaya, “Bugün 14 Şubat sevgililer günü. Biz bu günde mesleğimizi aşkla yapabilmek ve çalışma şartlarımızın düzeltilebilmesi için diş hekimleri ve sağlık çalışanları olarak iş bırakma eylemi yapıyoruz” dedi. 


TALEPLERİNİ SIRALADI

Taleplerini sıralayan Akkaya, “Toplumun dis sağlığını düzeltmek  için calisanlar olarak taleplerimiz :

 1- Mrhs randevu sayisi azaltilmalidir . Her hastaya tedavi edilebileceği süre verilebilmelidir. Mrhs cetvelini her hekim kendi  belirlemelidir. Dis sagligi  hizmeti girisimsel işlemlerle doludur.Diger branşlardaki muayene hizmetinden farklidir.10 dakikada diş tedavisi olmaz. Herkesin bunu görmesini istiyoruz. Dis hekimlerinden mucizeler bekleniyor. Dis fırçalama alışkanlığı bile kazandirilamayan toplumun 10 dakikada bütün dis sorunlarıni çözmemiz bekleniyor. Bu  imkansızdır.

2- Mevcut perfomans sistemi yetersizdir , düzeltilmesi gereken hususlar vardir.Bunlar saha ile istişare edilerek düzenlenmelidir. Ancak  en azindan ivedilikle Agiz Dis Sagligi Hastanelerindeki tesvik dagitim oranlari diğer hastanelerle aynı oranda , en az %36 olmali ve degismemelidir. 

3-Her diş hekimine sabit bir oda verilmeli ve ağız diş sağlığı teknikeriyle çalışabilecek şekilde düzenlemeler yapılmalıdır. Atanan hekim sayısı kadar ağız dis sagligi teknikeri atanmalıdır. 

4-Vardiya ,mesai kaydirma ve gece acil dis nobeti gibi uygulamalar son bulmalidir. Daha önceki yillarda da uygulanan ancak dis sağlığına beklenen katkiyi saglamayan bu uygulamalarda ısrar edilmemelidir.

5- Saglikta siddeti önleyici ve caydirici duzenlemeler yapilmali ve  bunlar aktif olarak uygulanmalidir. Hekimlik meslek kanunu anayasaya eklenmelidir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: 61SAAT HABER SERVİSİ