Doruk yaptığı yazılı açıklamada, “Yıllardan beri gündemde olan ve yapılması için Trabzon’da ve Gümüşhane’de Erzincan-Gümüşhane- Trabzon Demiryolu Yaptırma Platformu'nun ve iki şehrin Ticaret Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının gündemde tutması ile planlanan bu güzergah ve planlamanın Devlet Demir Yolları'nın stratejik proğramına alınmış olan demiryolu projesi, görünmez bir elin etkisi ile daha önce Trabzon’a yapılma sözü verilen Lojistik Merkez ve Liman projesinin Rize iline kaydırılması sebep gösterilerek Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu hattı, Devlet Demiryolları'nın raflarına kaldırılarak, Erzurum-Rize hattının yapılmasına öncelik verilmesi büyük bir hatadır” dedi.
Doruk, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Şöyle ki bölge ticaretine hayat verecek, yapım maliyeti daha uygun ve Türkiye ihracatına maksimum katkı sağlayacak güzergah Erzincan-Gümüşhane-Trabzon hattıdır. Sadece yapılmakta olan lojistik merkezi sebep gösterilerek stratejik olarak bu yolun alternatifi olma ihtimali dahi olmayan bir güzergahın gündeme taşınması, en basit üslûpla ülkenin kaynaklarını heba etmektir. Aynı yanlışı yıllar önce Ovit Tüneli ve Zigana Tüneli öncelemesinde yapılmıştı, demir yolunda yapılacak hatalı bu stratejiniz, çok daha hatalı bir planlama olacaktır.
Zigana Tüneli yapılması, Ovit Tüneli'nin yapılmasından çok önceleri gündeme gelmişti ama, Rize lobisinin baskıları ile Zigana Tüneli'nden yıllar önce başlanıldı ve 5 yıl önce yapılıp hizmete alındı, Zigana Tüneli ise açılalı 20 ay olmasına rağmen Ovit Tüneli'nin açık olduğu 5yılda geçen araç sayısının 30 katı araç sadece 20 ayda geçmiştir, bu veri Ulaştırma Bakanlığı elinde iken Erzurum-Rize demir yolu projesi laf olarak dahi gündeme gelmemelidir.
AKTİF ÇALIŞAN TRABZON LİMANI…
Böyle bir veri elimizde iken, sade lojistik merkez bahane edilerek, rantabilitesi Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinin ondabiri dahi olamayacak alternatiflerin konuşulması bile gündeme gelmemelidir. Trabzon aktif olarak çalışan Arsin OSB, Akçaabat Şinik OSB, Beşikdüzü OSB ve Vakfıkebir OSB’si yapımına başlanılan Arsin Endüstri Yatırım Adası ve Limanı Projesi ile Araklı Tekstil OSB ihtisas Bölgesi Projesi ile, 2 devlet, 1vakıf üniversitesi ile ihracatta ilk yüzdeki şirketleri ve ihracattaki payı ile, Kamu ve özel sektörün 200'ün üzerindeki Bölge Müdürlükleri ve Spordaki bulunduğu yeri ile ve altyapısı gelişmiş küçük sanayi siteleri ve imalathaneleri ile demiryolunun sahile inmesi gereken yerdir. Aktif çalışan Trabzon Limanı ile, geliştirilmeye müsait Vakfıkebir Limanı, Çarşıbaşı Limanı ve Planalana Arsin Endüstri Teknoloji Bölge Limanı ile Lojistik Stratejinin en rantabl olduğu noktadır.
Şimdi başta Trabzon Demiryolu Platformu ile Gümüşhane Harşit Demiryolu Platformu başta olmak üzere, iki şehrin Ticaret ve Sanayi Odalarını, siyasi parti il başkanlıklarını, milletvekillerini ve bütün STK larını yüksek sesle Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi hayata geçirilene kadar yüksek sesle bu verileri seslendirmeye ve eyleme geçmeye çağırıyorum, bu trende kaçmasın” diye konuştu.