Miting alanında erken saatlerden itibaren kalabalıklar toplanmaya başladı.

CHP, "Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu'na Özgürlük Mitingi" için alanda yüz binlerce katılımcı olduğunu açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Marmara (Silivri) Cezaevi'nden miting alanına gönderdiği mektubu okudu.

İmamoğlu, "Bu parmaklıklar benim için yok hükmünde. Çünkü ben hiçbir suç işlemedim. Belediye başkanı olarak yaptıklarımdan pişmanlık değil gurur duyuyorum. Bu uyduruk davada kendisini aklamak zorunda olan ben değilim" dedi.

İMAMOĞLU'NUN MEKTUBU YAPAY ZEKA İLE SESLENDİRİLDİ

Mektubun bir kısmı da İmamoğlu'nun yapay zeka ile seslendirilmesiyle aktarıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, iktidarın katılımı engelleme girişiminde bulunduğunu savundu ve "Bazıları 'O meydan boş kalır, bu büyük mücadele aksar' dediler. Ben buraya yürüyerek gelen on binleri gördüm" dedi.

Maltepe

2.2 MİLYON KİŞİ...

CHP lideri Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, "Yüzlerce çocuğumuzu tutukladılar. Tek amaçları vardı, sindirelim, korkutalım, bir daha sokağa çıkmasınlar. Maltepe meydanında 2,2 milyon kişiyi görüyor musun Erdoğan? Gençleri sindirecektin, burada sinen kimseyi görüyor musun?" ifadelerini kullandı.

222-2

Özel, "İstanbul'un iradesini yalnız bırakmaya çalışanlara inat Saraçhane'ye koşan milyonlar şunu gösterdiler: Biz artık endişeyi, korkuyu evde bıraktık, sokaklarda ve meydanlardayız" ifadesini kullandı.

Katılımcılara hitaben Özel, "Türkiye'nin geleceğine el koyuyor, bu darbeye direniyor, demokrasimizi savunuyorsunuz." diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin eylemlerine değinen Özel, "İktidar bu sesi duymak yerine hırsla, kinle saldırmayı tercih etti, polisimizi üzerlerine yolladı." dedi.

Maltepe6

Maltepe meydanında 2,2 milyon kişinin bulunduğunu belirten Özel, "Gençleri sindirecektin, burada sinen kimse görüyor musun, üniversiteleri susturacaktın, burada susan kimse görüyor musun?" diye sordu.

12-115

İktidarın kendisini "Türkiye'yi dünyaya şikayet etmekle" suçladığını hatırlatan Özel, "Bir ülkede demokrasi tehdit altındaysa, seçimle gelen seçimle gitmiyorsa, darbe oluyorsa dünya onunla ilgilenir." dedi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde iktidar partisiyle birlikte demokrasi saflarında yer aldıklarını hatırlatan Özel, "O darbeyi bütün dünyaya nasıl anlattıysam bu darbeyi de bütün dünyaya öyle anlatacağım" diye konuştu ve ekledi:

"Başörtüsü meselesinde başörtülü kardeşlerimiz haksızlığa uğradığında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giden sizdiniz, kimse size Türkiye'yi şikayet ediyor demiyordu. Parti kapatma davalarında ülke ülke gezen, şikayet eden sizdiniz. Geçmişin mağdurları şimdi olmuş zalim."

Maltepe5

"Saraçhane'yi görmeyeni biz de görmeyiz, boykot ederiz" çağrısının da iktidar tarafından eleştirildiğini hatırlatan Özel, "Mitingi vermeye korkuyoruz, iletişim başkanlığından telefonlar alıyoruz, RTÜK'le tehdit ediliyoruz." yönünde telefonlar aldığını açıkladı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

İmamoğlu için imza kampanyası başlatıldı. 'İmamoğlu'na özgürlük' kampanyasına ilk imzalar Maltepe Mitingi'nde atıldı. CHP'nin yurt genelinde yürüteceği kampanya kapsamında farklı şehirlerde mitingler düzenleyecek ve imza kampanyası devam edecek. Kampanyada 27 milyon imza hedefleniyor.

3344

Özel, boykot kararı aldıkları medya kuruluşlarını boykot, bunlara reklam veren şirketlerin ürünlerinin de alınmaması çağrısı yaptı. Listeye katılan yeni isimleri açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, alanda yaptığı konuşmada "Mücadeleye devam. Kendimiz için değil, Türkiye için mücadeleye devam" mesajı verdi.

Maltepe4

Protestolarda gözaltına alınan gençleri hatırlatan Dilek İmamoğlu, "Evlatlarımıza haksız hukuksuz yere siyasi maksatlarla kolayca suçlu ilan edip parmaklıklar ardına koyamazsınız." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kitleye hitaben "Bu artık bir kişinin davası değil, halkın davası diye konuştu.

Yavaş, "Anayasal taleplerini medenice kullanan gençlerimizi kutluyorum. Doğruyu yapıyorsunuz. Tam yanı başınızdayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: BBC TÜRKÇE