Seferihisar Belediye Meclisi'nin, SGK borçları nedeniyle kamu taşınmazlarını değerlendirme kararı alması, büyük tepki topladı. CHP'li belediyenin, SGK’ya olan prim borçlarını kapatmak için 37 taşınmazı takas, mahsup ve kat karşılığı değerlendirme yetkisi vermesi, özellikle tarihi cami ve okul binalarının da bu süreçte yer alması sebebiyle eleştiri oklarının hedefi oldu.
Taşınmazlar Arasında Tarihi Camiler ve Okullar
Meclisin 6 Ağustos’taki oturumunda, yüzde 100'ü belediyeye ait olan Seferihisar Jeotermal A.Ş'nin SGK'ya olan prim borçları nedeniyle Ulamış Camisi, Payamlı Camisi, Hıdırlık Mahallesi'ndeki Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binalarının da aralarında bulunduğu 37 taşınmazın değerlendirilmesi karara bağlandı. Bu durum, kamu binalarının satılmak istenildiği iddialarını gündeme getirdi.
AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, yapılan işlemi sert bir dille eleştirerek, "SGK’ya 584 milyon lira civarında bir borç söz konusu. Bu borç, muhtemelen jeotermal şirketi üzerinden yapılan alımlardan kaynaklanıyor. Bu borcun kapatılması için kamu binaları satılmak isteniyor" dedi. Kısaağa, özellikle 800 yıllık bir caminin satılma ihtimaline üzüldüğünü belirterek, "Geçmişte tek partili dönemde benzer olaylar yaşanmıştı. Şu an da aynı zihniyetin devam ettiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Kısaağa, belediyenin deniz kenarında daha değerli arsalarının bulunduğunu ve bu arsaların satışıyla borcun kapatılabileceğini savunarak, "Okul ve camilerle bu borcun kapatılmaya çalışılması üzüntü verici" dedi.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise, taşınmazların satılık olmadığını vurgulayarak, "SGK kabul ederse takas yapacağız. Satmıyoruz, daha teklif bile etmedik, henüz net bir şey yok" açıklamasında bulundu.
Başkan Yetişkin, yapılan işlemin borçları kapatmaya yönelik bir çaba olduğunu belirtti.