Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Karadaş, hastaya uygulanan farmakolojik ve nöron uyarım tedavileriyle, beyin hücrelerinin güçlendirildiğini ve hastanın konuşma, hareket etme gibi temel yetilerini yeniden kazandığını belirtti.
Prof. Dr. Karadaş, "Kafa travması sonrasında tüm beyin hücreleri ölmez; bazıları sadece fonksiyonlarını kaybeder. Bu hücreler doğru tedaviyle yeniden aktif hale getirilerek, hasar gören hücrelerin görevini üstlenebilir. Bu doğrultuda hastamıza uyguladığımız medikal tedaviler ve cihaz destekli nöron uyarım teknikleri sayesinde beyin hücrelerini güçlendirdik ve genç hastamızın iyileşme sürecini başlattık" dedi.
Beyin Kanaması ve Koma Sonrası Gelen Umut
Zeki Can Akhun, geçirdiği trafik kazası sonrasında beyinde ciddi hasar meydana gelmesi nedeniyle koma durumuna girmişti. Ailesi, farklı hastanelerde çeşitli tedavi yöntemleri denemiş ancak başarılı bir sonuç alamamıştı. Son bir umutla başvurdukları Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, Akhun’a vitamin ve mineral destekli tedavilerle birlikte nöron uyarım tedavileri uygulanmaya başlandı. Bu tedavilerin sonucunda, Akhun yatağa bağımlı halinden kurtulup yürüyebilecek duruma geldi. Artık ailesiyle iletişim kurabiliyor ve sınırlı da olsa konuşabiliyor.
"Artık Oğlumla Geçiremediğimiz Zamanları Telafi Etmek İstiyorum"
Zeki Can’ın babası İbrahim Akhun, oğlunun yeniden hayata döndüğünü görmenin tarifsiz bir mutluluk olduğunu belirtti. "Oğlumun ilk adımını attığı an ve bana ilk kez 'baba' dediği an, hayatımın en mutlu anlarıydı" diyen baba Akhun, "Şimdi yeni hayallerimiz var. Oğlumla geçiremediğimiz 2,5 yılı dolu dolu birlikte geçirmek istiyorum. Bir karavan alıp Türkiye’yi gezmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Zeki Can Akhun da iyileşme sürecinde ilerlemeler kaydettiğini belirterek, "Kendimi güçlü hissediyorum. Her geçen gün daha iyi oluyorum" dedi.