Etkinliğe gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getiren Hacıfazlıoğlu, organizasyonun bugüne kadar yapılan en kalabalık Trabzon etkinliği olduğunu söyledi.
“Bugüne kadar Ankara’da yaşıyorum, birçok etkinliğe katıldım. Diyebilirim ki bu, yapılan en kalabalık Trabzon etkinliği oldu. Otoparklar dâhil, Ankamall çevresi, Kazım Karabekir hattı olmak üzere 4 gün boyunca 1,5 milyonun üzerinde ziyaretçi geldi.”
“Alana girişte yoğunluk yaşandı”
Yoğunluk nedeniyle zaman zaman alana girişte sıkıntılar yaşandığını belirten Hacıfazlıoğlu, vatandaşların araçlarını uzak noktalara bırakmak zorunda kaldığını ifade etti.
“Şu anda bile alana giriş yapmakta zorlanan insanlar var. Otoparklarda yer yok, yollar dolu. Vatandaşlar araçlarını uzak yerlere bırakıp yürüyerek geliyor.”
“7 aylık emeğin karşılığını aldık”
Organizasyonun uzun bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirildiğini vurgulayan Hacıfazlıoğlu, birçok ismin davet edildiğini söyledi.
“Bu organizasyon 6-7 aylık bir çalışmanın ürünü. Trabzon’a giderek önemli isimlerle görüştük. Faruk Özak’tan Volkan Canalioğlu’na, Nevzat Aydın’dan Sunay Akın’a kadar birçok ismi davet ettik. Şenol Güneş’ten Tolga Zengin’e kadar herkesi çağırdık. Kimseye ayrımcılık yapmadık.”
“Siyasetin dışında bir organizasyon oldu”
Etkinliğin birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiğini belirten Hacıfazlıoğlu, farklı siyasi görüşlerden belediye başkanlarının da destek verdiğini ifade etti.
“Muhalefetteki üç belediye başkanımız da bizi yalnız bırakmadı. Organizasyona destek verdiler. Siyasetin olmadığı bir etkinlik oldu. Bakanımız bu işin başındaki isim. Onun desteği olmasaydı bu kadar güzel olmazdı.”
“Trabzon’un tamamı sahip çıktı”
Trabzon’dan gelen esnafın ve kurumların etkinliğe büyük katkı sağladığını dile getiren Hacıfazlıoğlu, geniş bir katılım olduğunu söyledi.
“Trabzon esnafımıza özellikle teşekkür ediyorum. Hepsi Trabzon’dan geldi. Ticaret Odası, Sanayi Odası, üniversitelerimiz destek verdi. Trabzon’da 7’den 70’e herkes bu organizasyona sahip çıktı.”
“Ziyaretçilerde güven oluştu”
Etkinlikte yer alan esnafa yönelik güvenin yüksek olduğunu belirten Hacıfazlıoğlu, vatandaşların memnuniyetle ayrıldığını ifade etti.
“Vatandaşlara, herhangi bir sorun yaşanması durumunda bize ulaşabileceklerini söyledik. İade gerekiyorsa yapılacağını belirttik. Bu da ciddi bir güven oluşturdu.”
“Trabzon’a büyük sempati var”
Trabzonlu olmayan vatandaşların da etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Hacıfazlıoğlu, Trabzon’a olan güvenin bu ilgiyi artırdığını söyledi.
“Trabzonlu olmayanların da yoğun katılımı var. Trabzon insanına karşı ciddi bir sempati ve güven var. Türkiye’nin her yerinde Trabzon’un ayrı bir yeri bulunuyor.”
“Resmî rakamlar talep edilecek”
Ziyaretçi sayısına ilişkin net verilerin ilerleyen günlerde açıklanacağını belirten Hacıfazlıoğlu, mevcut tahminlerin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.
“Emniyetten ve valilikten resmi rakamları talep edeceğiz. Ancak kesinlikle 1,5 milyonun üzerindeyiz.”
“Hava şartları avantaj sağladı”
Etkinlik tarihine ilişkin değerlendirmede bulunan Hacıfazlıoğlu, hava koşullarının organizasyon için uygun olduğunu söyledi.
“Bu tarih biraz zorunlu oldu. Yer bulmakta zorlandık. Altındağ Belediyesi ile birlikte bu alanda karar kıldık. Soğuk olmasına rağmen yağmur ve kar olmaması bizim için avantaj oldu.”





