CHP Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Celal Akaç, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
Törende konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, bayram günü bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.
Bak, konuşmasının başında hayatını kaybeden Sinan Kutay’ı andı. Yaşamı boyunca memleket mücadelesi verdiğini belirttiği Sinan Kutay için başsağlığı dileyen Bak, birkaç gün önce yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Yıldız ailesinden 5 kişi için de taziye dileklerini iletti.
"Zor günlerden geçiyoruz"
“Evet. Çok zor günlerden geçiyoruz” diyen Başkan Bak, “Cumhuriyet tarihinin bugüne kadar belki de kurtuluş mücadelesinden sonra en zor ve en anlamlı mücadelesini ve bu mücadeleyi başta veren Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak hepimiz bugün Cumhuriyetin son kalesi olan Cumhuriyet Halk Partisi artık kuşatma altında, işgal altındadır.” dedi.
"47 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni genel seçimlerde birinci parti yaptık"
“Değerli arkadaşlarım, bütün hikâye aslında 2023 yılı Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Kongresi’yle başlamıştır” diyen Bak, “Bugüne kadar AKP iktidarının ülkeyi nasıl uçuruma sürüklediğini, halkı nasıl sefalete sürüklediğini, Cumhuriyet’in değerlerine nasıl saldırıldığını, Cumhuriyet’in bütün kurumlarının nasıl parti devleti hâline geldiğini hep bir ağızdan aylarca, günlerce söyledik. Ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihî misyonu gereği Cumhuriyet Halk Partisi 38. Kurultayı’nda tarihi değiştirerek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i bu partinin genel başkanı yapmıştır. Örgütün hür iradesiyle, delegelerin hür iradesiyle ve halkın da onayıyla genel başkanımız Özgür Özel Kurultayı’ndan Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı seçilerek çıkmıştır. Bizler o günden bugüne kadar ilk işimiz bu AKP iktidarından ülkeyi bir an önce kurtarma adına ilk işimiz 31 Mart’taki yerel seçimlere odaklandı. Hepimiz birlikte yaşadık, biliyorsunuz. Trabzon’da, Türkiye’nin her tarafında ince eleyip sık dokuduk, en doğru adaylarla hep birlikte omuz omuza vererek tam 47 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni genel seçimlerde birinci parti yaptık.” dedi.
"Anketlerde oyumuz sürekli arttı"
Sadece de bunlarla kalmadıklarını ifade eden Bak, “Belediye başkanlarımızın o özverili çalışmaları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışına, halka dokunulmasını, çözümleri, sorunları çözme odaklı yaklaşımlarıyla birlikte en kısa zamanda bütün illerimizde belediye başkanlarımız halkımızın gönlünde taht kurdu. Bu sırada elbette ki bu ülkeyi 23 yıl sömüren iktidar, halkını yoksullaştıran iktidar, artık iktidara bir daha gelemeyeceğini de o gün anlamaya başlamıştır. O günden bugüne yapılan bütün anketlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu sürekli artmış ve birinci parti olarak çıkmıştır. Belediyelerimizin başarısı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütlerinin halkla birlikte omuz omuza, sahada, dağda, bayırda, esnafının yanında, emeklinin, dar kesimlinin, çiftçinin yanında olmaya devam ettik. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, halkın içinden kopmuş, halkın sorunlarını en iyi özümleyen ve sorunlarını çözebilecek liyakatli kadrolara sahip bir kurucu partidir. Bu ülkenin kurucu partisidir. Biz de o günden bugüne başarılarımızı devam ettirirken bir daha iktidar olamayacağını anlayan siyasi iktidar maalesef ilk işi bizim 19 Mart, bundan tam 15 ay önce 2025 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız aynı zamanda Ekrem İmamoğlu’nu bir diploma davası üzerinden hukuksuz bir şekilde 35 yıllık diplomasına çökülerek diplomasını iptal etmiş ve Ekrem Başkanımızı, Murat Çalık Başkanımızı, Hasan Aygün, Bursa Belediye Başkanımız, Antalya belediye başkanlarımız, birçok belediye başkanlarımız, bürokratlarımız, yol arkadaşlarımız, hepsini hukuk dışı nedenlerle, iftiralarla, yalancıların ifadeleriyle birlikte maalesef 15 aydan beri içeride rehin tutmaya devam ediyorlar.” dedi.
"Sahalarda kalmaya devam edeceğiz"
Bizler sahada kalmaya hem hukuk mücadelesini vermeye devam ettiklerini belirten Bak, “Tüm belediye başkanlarımızın uğradığı bu haksız saldırılarla onların mücadelesine omuz verdik. Trabzon’da da aynı şekilde. Ekrem Başkanımızın tüm belediye başkanlarımızın yanında durduk. Mücadelelerini büyüttük. Ve o siyasi anlayış bugün yine iktidar oyununu bozamayacaklarını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına engel olamayacaklarını gördükleri için bu kez de Cumhuriyetin tek kalesi dediğimiz, Cumhuriyetin tevilatı, bu ülkenin kuruluşu bahçesi bizim baba ocağımızda, bir kendi yarattıkları ile aparatla, bir yargı oyunuyla maalesef yine aynı şekilde çökmüşlerdir ve bizim baba ocağını şu an işgal etmektedirler. Değerli arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi bu büyük mücadeleyi ta 1919’dan beri vermektedir.” dedi.
"Baba ocağını terk etmeyeceğiz"
Baba ocağını terk etmeyeceklerini açıklayan Bak, “Bizler o günkü kurucu iradenin kadroları olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşları olarak, bizler bu mücadeleyi hiçbir şekilde, bakın altını çizerek söylüyorum, baba ocağını terk etmeden, baba ocağını sahiplenerek, içindeki belediye başkanlarımızın sahiplenerek, onların hukuk mücadelesine destek vererek ve bugün yargının aparatlarıyla partimize çökenlerden bu partiyi temizleyene kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Biz de emperyalizme karşı tüm dünyaya boyun eğmemiş, zaferle kazanmış tek milletiz. Bu onurlu millete hiç kimse diz çöktüremez. Bu onurlu milletin Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına hiç kimse diz çöktüremez. Bunu herkes böyle bilsin." ifadelerine yer verdi.
"Yok hükmünderdir"
“Bugün genel merkezi işgal eden kadrolar bizim için yok hükmündedir” diyen Bak, “Aldıkları hiçbir kararı tanımayacağız. Aldıkları kararlarla bu ülkeye nasıl karar verdiklerini hepimiz görüyoruz. Şunu bir kez daha söyleyeyim değerli arkadaşlarım, şu andaki genel merkezden alınacak tek bir karara uyacağız, tek bir karar. Bayramdan sonra ilk gün hiç vakit geçirmeden partiyi kurultaya çağırma, davet etme ve kurultayı hazırlama koşuluyla bir tek bu çağrıya uyacağız. Onun dışındaki hiçbir çağrıya asla uymayacağız.” dedi.
Geçen hafta Genel Başkan Özgür Özel’in çağrısıyla 81 il başkanının Ankara’da bir araya geldiğini belirten Bak, gece saatlerinde genel merkeze geçtiğini ve burada kendilerine sabaha karşı partiye girilmeye çalışılacağı yönünde bilgi ulaştığını söyledi.
Bak, süreci sükûnetle takip etmeye çalıştıklarını belirterek, gençlik kolları, kadın kolları, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri ve Genel Başkan Özgür Özel’in de bulunduğu ortamda kimsenin zarar görmemesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
Genel merkeze yönelik girişime tepki gösteren Bak, kapının kırılarak içeri girildiğini savundu. Bak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihine hiç kimse kara leke süremez.” dedi.
Genel Başkan Özgür Özel’in herkesi sakin olmaya davet ettiğini söyleyen Bak, daha sonra Gazi Meclis’e yüründüğünü belirtti.
Mücadele alanlarının artık yalnızca bir binadan ibaret olmadığını vurgulayan Bak, “Sokaklardır, meydanlardır, köylerdir, kasabalardır. Biz mücadelemize bundan sonra genel merkezden değil, sahada halkımızın yanında devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Partililere yönelik disiplin mesajlarına da tepki gösteren Bak, CHP Trabzon İl Örgütü olarak tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi. Bak, ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yöneticilerine yönelik olası kararların kabul edilmeyeceğini belirtti.










