Trabzon

Başkan Ahmet Metin Genç STK’lar ile buluşarak talepleri dinledi

Toplantıya Başkanlık yapan Avrasya Basın Yayın Birliği Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Yıldız bir sunum konuşması yaptı ve açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Trabzon Dernekler Federasyonu 2005 yılında kurulmuş olup Genel Merkezi İstanbul - Cerrahpaşa semtindedir. 250 derneği kendi çatısı altında barındırmaktadır. Genel Başkanımız Sayın İsmail Şatıroğlu Bey'in büyük gayretleriyle İstanbul da bir Trabzon Evi İnşa edilmiş olup Kamunun yararına sunulmuştur. Trabzon evimizde Öğrencilerin etüt yapabilecek oldukları salon, konferans salonları yönetim odaları. Toplantı salonlarının yanında Trabzon'un İlçelerini temsilen bir Müze ve Kütüphane bulunmaktadır.

Avrasya Basın Yayın Birliği Derneğimiz de Trabzon Dernekleri Federasyonu'nun çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir .STK'ların Kurumsal ve Kamusal sorunların çözümündeki etkiyi hepimiz biliyoruz. Biz bu platformda şehrimizin eminlerini birkaç kez ağırlama imkanı bulduk. Bizleri kırmadılar geldiler sorunlarımızı dinlediler.

Yardımcı oldular. Bundan dolayı bu akşam ki toplantımıza katılan Ortahiasar'ımızın Şehri emini Sayın Ahmet Metin Genç Beye ve tüm katılımcı Derneklerimize teşekkür ediyorum.Toplantıya katılan STK lar Trabzon'un sorunlarını dile getirdikten sonra sorularını sordular. Ortahisar Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan Başkan A.Metin Genç Sorularıda cevapladı. Emperyal güçlere karşı liderlerin mücadelesinde sivil inisiyatifin öneminin büyük olduğuna vurgu yaptı. Yerel yönetimler olarak zor ve meşakkatli dönemlerden geçtik Belediyecilikte eş zamanlı hem faaliyetler,hem hizmetler,hem toplumla iletişim anlamında elimizden geleni yaptık. Bu bağlamda sivil inisiyatifin görüş ve önerileri önemsiyoruz. Fındık ,yöresel meyve yetiştiriciliği soruldu- Biz ürettikçe varız. Dedelerimiz zamanında fındık bahçelerinden  dönüm başına 100 randıman alırken,şimdi 70 alıyoruz. Fındık bahçelerinden zirai üretime uygun hareket edersek dönümünden 250 alabiliriz Çayda rekoltemiz düşük ama Çatak bölgesinde çay verimimiz çok kaliteli.Fakat yol yok. Yol sorununu da çözüyoruz. Akyazı da ilave seracılık, Trabzon'un maydanoz ihtiyacının %40 ını karşılıyor Küresel iklim tehdidi var. Ligarba alternatif olabilir .Kilosu 180 TL ye kadar çıkıyor. Ceviz dikimine %65 destek var. 5 dönüm şartı var. Hayvancılık ve tarımda destekler fazla değerlendirilmeli. Turizme dönük olarak turistleri küstürmemeliyiz. Yapılan araştırmaya göre Arap Turistlerin Trabzon'u tercih etmelerinin en büyük sebebi güven ortaya çıktı. Bu güveni sarsmamalıyız. Avrasya Basın Yayın birliği Derneği Başkanı Cemal Yıldız turizmde denetimsizlik hususunda soru sordu. Gelen misafirlerimizle oturup bir şeyler yiyip içeceğimiz tesisler az. Bunlarla ilgili neler yapılabilir? Turizmde herkes kafasına göre fiyat uygulamaya başladı.Bu fırsatçılıktır. Turistlerin şehrimizde bulunması şehrimiz için bir fırsattır. Fırsatı su istimal ederek kazanç inançlarımıza da ters, Tarife denetimlerimiz var. Fiyata müdahil olamıyoruz. Esnaf odası veya ticaret odası denetliyor.

22 denetleme yaptık. 12 tanesi tarifesini aldı.Diğer 10'uda takipte. Encümene getirdik.Gereken işlemleri adam kayırmadan ısrarla yapıyoruz. Turistler 1.tercih güven, 2.doğa, 3.inanç . Güveni kaybedersek her şeyi kaybederiz Zabıtadan ziyade toplumsal duyarlılık lazım.Aparatlarda kayıt dışılık var. Trafik için güney çevre yolunu bitirdiğimizde şehrin trafiğini rahatlayacaktır.Gazipaşa mahallesindeki yol kenarı araç parklarını yeni düzenleme ile çözdük. Şehirde kişi başına düşen araç sayısı arttı. Tünel akvaryum yanında 300 araçlık otopark  yaptık, Bahçecik -Yenicuma arasına yol yaparak vadi ile birleştirdik Fakat yine de eksikliklerimiz var. Bunları gidermek için çalışıyoruz. Kanuni bulvarını anlattı.Dikey bağlantıları yapılınca şehir rahatlayacaktır.Her yere Otopark yapmanın zor. Kadınlar haline alışverişe gelenlere Ortahisar Belediyesinin otoparkını cumartesi ve pazar günleri halka açabiliriz. Samsun-Batum tren hattı çalışmamız var Şehir içi hafif raylı sistem düşünüyoruz. Trafik işgaliye ,sokağı ,arabası ile Şehir merkezi yakınlarında sıkıntı oluşturuyor. Engellilerle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Mutlu köy projesi hayata geçti. 36 engelli çocuğu istihdam edilecek. Engelli, gençler üretip ,satacak,rehabilitasyon merkezi kurulacak.

{ "vars": { "account": "UA-28164355-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-DQTZ4JSXP4" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }