Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün bir dizi incelemelerde bulunmak üzere memleketi Trabzon’a geldi.
Bakan Uraloğlu’nun şehirdeki ilk durağı bir süredir yapımına devam eden Trabzon Şehir Hastanesi oldu.
Trabzon Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, burada çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bir brifing aldı.
Bakan Uraloğlu’na Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum Müdürleri eşlik etti.
BAKAN URALOĞLU, 'HASTANEMİZİ 2025 YILI BİTMEDEN HİZMETE GİRMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'
Türkiye’nin dört bir tarafındaki örnek şehir hastanelerinden, en güzellerinden bir tanesinin şu anda Trabzon’da yapıldığın ifade eden Bakan Uraloğlu, “280 bin metrekarelik alanda kurulan Trabzon Şehir Hastanemiz; İlimizin sağlık altyapısının gücüne güç katacak bir proje. 900 yatak kapasitesiyle hastanemizde; yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp ünitesi, radyoterapi alanı, diyabet ünitesi, kan transfüzyon merkezi, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvar gibi önemli sağlık kompleksleri de yer alacak. Trabzon Şehir Hastanesi tamamlandığında; Karadeniz Bölgesi’nin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak. Bu noktada böyle önemli bir sağlık kompleksinin bağlantı yollarını inşa etmekten de ayrı bir gurur duyuyoruz. Bu kapsamda şehir hastanemize ulaşımı hızlandırmak için hafif raylı sistem projesini de hayata geçirdik biliyorsunuz. Şehir Hastanemizi 2025 yılı bitmeden hizmete girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Trabzon Akyazı Mahallesi’nde Papara Park Stadının hemen yapında yapımına devam edilen Trabzon Şehir Hastanesi’nin 900 yataklı yapılması planlanıyor. Şehir Hastanesi’nde 301 poliklinik, 39 Ameliyathane, 246 yoğun bakım ünitesi, 48 yataklı palyatif bakım odası, 16 doğum odası, 45 yataklı Acil ve 696 servis yatağının yanı sıra biyokimya, mikrobiyoloji, PCR laboratuvarları gibi en modern cihazlarının yer alacağı kaydedildi. 275 bin metrekarelik alanda inşa edilen Trabzon Şehir Hastanesi, temelindeki 762 sismik izolatörle (Depremin hasar potansiyelini düşürmek için binalarda kullanılan yardımcı araç), sismik izolatörlü olarak yapımına devam ediliyor.