Bir dizi programa katılmak üzere Trabzon’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Arsin’de stadyum açılışına katıldı.

İBRAHİM USTA'NIN ADI ARSİN'DE YAŞATILACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Trabzon, sporla yaşayan, sporla nefes alan bir şehirdir. Kaybedilen maçlarda dahi herkes yorum yapar, kazanıldığında ise şehrin tüm dinamikleri hareketlenir. Liman faaliyetlerinden günlük hayata kadar bu spor kültürü her alana yansır. Gemi gelir, gemi boşaltılır ama şehir aynı zamanda Trabzonspor’un sonucu ile birlikte konuşur, tartışır, yaşar. Berberinden esnafına kadar herkesin kadro verdiği, teknik direktöre tavsiye yaptığı, futbolla yatıp futbolla kalktığı bir şehirden bahsediyoruz. Bu şehir aynı zamanda önemli sporcular yetiştirmiş bir şehirdir. Arsin’de de bu anlamda önemli bir adım attık. Arsin Stadı’nı yeniledik, bin kişilik tribünüyle, modern tesisleriyle yeniden hizmete aldık. 2007 yılında yapılan bu tesisleri baştan aşağı elden geçirdik.

Yanına bir pota salonu kazandırdık ve ilçe spor müdürlüğünü de buraya inşa ettik. Böylece modern bir spor kompleksi ortaya çıktı. Trabzon genelinde de önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Vakfıkebir’de daha önce ihalesi yapılan yarı olimpik yüzme havuzunu tamamlayacağız. Sahaların çimlerini yenileyerek modern hâle getireceğiz. Araklı’da spor tesisi tamamlanmak üzere, önümüzdeki bir ay içerisinde hizmete açacağız. Yine Araklı, uzun süre 3. Lig’de mücadele etmiş önemli bir spor ilçemizdir. Ofspor’un hem 3. Lig’de hem 2. Lig’de önemli başarıları vardır.

Sebat Gençlik bu yıl şampiyon olarak 2. Lig’e yükselmiştir. Trabzon, her ilçesiyle profesyonel liglerde temsil edilen güçlü bir spor şehridir. Akçaabat’ta açtığımız yarı olimpik yüzme havuzu bunun en güzel örneklerinden biridir. Belediye Başkanımızın verdiği bilgilere göre, yalnızca üç ayda 9 bin 800 vatandaşımız bu tesisten faydalanmıştır ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında Türkiye genelinde yaptığımız yatırımlarla birlikte, yarı olimpik ve olimpik havuz sayımız inşallah bine ulaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da özellikle önem verdiği gibi, gençlerimizin spor yapması, yüzme öğrenmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bizim en önemli önceliklerimizdendir. Çünkü bir çocuğumuzu yüzme bilmediği için kaybetmenin telafisi yoktur. Bu nedenle havuzların, spor salonlarının ve sahaların sayısını artırmaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak en önemli görevlerimizden biri de bağımlılıkla mücadeledir. Dijital bağımlılık, uyuşturucu, alkol, kumar ve diğer kötü alışkanlıklarla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu noktada ailelerimize de büyük görev düşmektedir. Çocuklarımızı tesislerimize getirmelerini istiyoruz. Biz de okullarda yetenek taramaları yaparak çocuklarımızı branşlara yönlendiriyoruz. Bugün havuzlarda gördüğümüz tablo bizleri son derece mutlu etti. Aileler çocuklarıyla birlikte gelmiş, hem çocukların gelişimini izliyor hem de sosyal bir ortam oluşturuyor. Komşuluk ilişkileri gelişiyor, insanlar birbirini tanıyor ve yeni dostluklar kuruluyor. Sporun en önemli yönü de budur: birleştirici, iyileştirici ve toplumu güçlendirici etkisi. Akçaabat’taki atletizm tesisiyle ilgili projemizi hazırladık. Proje tamamlandığında zemini aşağıya alarak mevcut sahayı yeniden düzenleyecek ve atletizm pistini tekrar faaliyete geçireceğiz. Tesisimizde zamanla oluşan çökmeleri de gidererek modern ve güvenli bir yapıya kavuşturacağız. Bunun yanında Sayın Başkanımızın ilettiği bazı talepler de bulunmaktadır. Arsin’de, yukarıda da ifade ettiği gibi, bir gençlik kampı talebi söz konusudur. İnşallah bu projeyi de değerlendirerek ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz.

Mevcut kampımız, kış döneminde yüksek rakım nedeniyle sınırlı süre kullanılabilmektedir. Bu nedenle Arsin’de planlanan yeni kamp alanı çok daha verimli bir kullanım imkânı sağlayacaktır. Yine üniversite alanının yanında, daha önce gündeme gelen bir arazi üzerinde gençlik merkezi kurulmasına yönelik bir talep bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar yapılmış olup, Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi proje sürecini değerlendirmeye devam ediyoruz. Sayın milletvekillerimiz, Bakanımız, şehrimizin ileri gelenleri ve Sayın Valimizle birlikte bu projeleri Trabzon’umuza ve Arsin’imize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle Trabzon’un Türk sporuna yaptığı katkılar için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca burada bir dostumuzu da rahmetle anmak istiyorum: İbrahim Usta. Kendisiyle birlikte çalışma imkânı bulmuştuk. Arsinspor’a ve Trabzon’daki spora önemli hizmetleri olmuş kıymetli bir isimdi. Allah rahmet eylesin. Kendisinin isminin stada verilmesi yönünde bir talep bulunmaktadır. Bu talep arkadaşlarımız tarafından da uygun görülmüş olup, gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra inşallah hayata geçirilecektir" dedi.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün gerçekten çok güzel bir gün. Sporla dolu dolu bir günü birlikte yaşıyoruz. Şehrimizin spor altyapısını geliştiren önemli çalışmaların bir kısmını tamamladık, bir kısmını ise hayata geçirmek üzereyiz. Devam eden projelerimizi yakından takip ediyor, yeni yatırımların da başlangıcı için gerekli toplantılarımızı yapıyor ve kararlarımızı alıyoruz. Değerli arkadaşlar, insan ömrü elbette sınırlıdır. Ancak son 24 yılda, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin ve Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm sektörlerde yapılan yatırımlar sayesinde insan ömrü uzamış, yaşam kalitesi artmıştır. Allah kendisine uzun ve sağlıklı ömür versin.

İşte sağlıklı olmanın en önemli şartlarından biri spordur. Bugün hayata geçirdiğimiz bu tesisler de tam olarak bunun için vardır: sağlıklı yaşamak, kaliteli yaşamak ve daha güçlü bir toplum oluşturmak. Bu tesislerden yalnızca gençlerimiz değil, her yaştan vatandaşımızın faydalanacağına inanıyorum. Bu vesileyle katkılarından dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve güçlü destekleriyle ülkemizin her alanda gelişmeye devam ettiğini özellikle ifade etmek isterim. Arsin Spor Kompleksi’nin Arsin’imize ve Trabzon’umuza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yeni hizmetlerde tekrar bir araya gelmek dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

YÜREKTEN İNANIYORUM

Arsin Spor Kompleksi İlçe Stadı açılışında konuşan Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, “Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün ilçemize kazandırdığımız bu güzel spor kompleksimizin açılış programında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Açılış programımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Spor, yalnızca fiziksel bir faaliyet değil, aynı zamanda disiplinin, kardeşliğin ve sağlıklı bir geleceğin temelidir. Bu güzel spor kompleksinin, gençlerimizin kendilerini geliştirebileceği, yeteneklerini ortaya koyabileceği ve önemli başarılara imza atabileceği bir merkez olacağına yürekten inanıyorum. İlçemizin gelişimi adına çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Bu kapsamda Güzelyalı Mahallemizde, yüksekokulumuzun hemen yanı başında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze kazandırdığımız yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte hayata geçirmeyi planladığımız yarı olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezi projemiz bulunmaktadır. Yine Elmalan Mahallemizde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze kazandırdığımız yaklaşık 30 dönüme yakın, belediyemize ve Milli Emlak Müdürlüğümüze ait arazilerin tahsisini de gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Burada da inşallah gençlik kampını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projeleri Gençlik ve Spor Bakanlığımızla istişare hâlinde yürütmekteyiz. Bu yatırımlar tamamlandığında ilçemiz sadece bir spor merkezi değil, aynı zamanda gençliğin buluştuğu, geliştiği ve geleceğe hazırlandığı önemli bir cazibe merkezi hâline gelecektir. Bu noktada, söz konusu projelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi adına Sayın Bakanımızdan kıymetli desteklerini özellikle beklediğimizi ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki sizin katkılarınızla bu önemli yatırımları hep birlikte ilçemize kazandırmış olacağız. Bu vesileyle hizmetlerin en büyüğünü gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza, kıymetli milletvekillerimize, İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin ilçemize ve Trabzon’umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.