İstanbul’da gerçekleşen kısa sohbette CNN Türk muhabiri Ümit Uzun, hem mesleki sürecine hem de son dönemde sosyal medyada dikkat çeken şiir okumalarına dair içten açıklamalarda bulundu.
Mesleğe Trabzon’da Sabah Gazetesi’nde başlayan Uzun, eğitim hayatıyla birlikte İstanbul’a uzanan yolculuğunda adliye muhabirliğiyle mesleğini sürdürdüğünü anlattı. TV100, DEHA ve Habertürk’ün ardından iki yıldır CNN Türk’te görev yaptığını söyleyen Uzun, içinde bulunduğu ekipten ve çalışma ortamından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Şiir çocukluktan beri içimde”
Son dönemde sosyal medyada paylaştığı şiirlerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan Ümit Uzun, okuduğu bir şiirin Kanal D’de bir dizinin fragman müziği olarak kullanıldığını hatırlatarak bunun kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade etti.
Şiire ilgisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirten Uzun, paylaşımlarının “doğal bir akışla” geliştiğini söyledi. Lübnan’da bulunduğu dönemde okuduğu Cemal Süreya şiirinin de kendisi için özel bir anı olduğunu ekledi.
Saha deneyimi ve eğitim üzerine görüşler
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Uzun, iletişim eğitiminin önemine değinirken asıl gelişimin sahada başladığını vurguladı. Üniversitelerde teorik bilginin yanında uygulama alanlarının sınırlı olduğunu söyleyen Uzun, “Önemli olan sahaya girip tozunu yutmak, adım adım öğrenmek” dedi.
“Hayat kısa, ne yaparsan yap eğlenerek yap”
Sohbet boyunca mesleğe ve hayata dair samimi değerlendirmelerde bulunan Ümit Uzun, istikrar ve sabrın önemine dikkat çekti. Kendisini huzursuz hissettiği ortam ve kişilerden uzak durmayı tercih ettiğini belirten gazeteci, ilerleyen yıllarda spor alanında da çalışma isteğini dile getirdi.
Son bölümde Nazım Hikmet’ten ve Cemal Süreya’dan dizeler okuyan Uzun, söyleşiyi yine sevdiği bir şiirle noktaladı.
Sohbetin sonunda Trabzonspor’a başarı dileklerini ileten Uzun, “Hayat kısa, ne yaparsan yap eğlenerek yap” sözleriyle mesajını tekrarlayarak sohbeti tamamladı.





