İzmir'den Erzurum'a hareket eden bir yolcu uçağı, Erzurum Havalimanı'nda yaşanan teknik arıza nedeniyle rotasını Trabzon'a çevirmek zorunda kaldı. 19.40'ta İzmir'den havalanan uçak, Erzurum'a iniş yapmak üzere yaklaştığı sırada pistteki teknik sorun nedeniyle en yakın alternatif havalimanı olan Trabzon'a yönlendirildi.
Uçak, Trabzon Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Ancak uçakta bulunan 195 yolcu, Trabzon'dan karayoluyla Erzurum'a gönderildi. Yolcuların mağduriyet yaşamaması adanı otobüs tahsis edildiği belirtildi.
DİĞER SEFER DE İPTAL EDİLDİ
Aynı saatlerde Erzurum'dan havalanarak İzmir'e gitmek isteyen uçakla ilgili de benzer bir sorun yaşandı. Bu uçuş da teknik arıza nedeniyle iptal edilirken, bazı yolcuların otobüslerle Trabzon'a gönderildiği kaydedildi